Löttorps bygdegård

Löttorp ligger långt uppe på norra Öland, bredvid det vackra alvaret och Östersjöns kust. Tätorten ligger i Borgholms kommun, och det är den tredje största tätorten i kommunen. Under somrarna kommer det många turister till Löttorp, främst för att njuta av de fina stränderna som omger orten. I Löttorp finner vi även en mycket vacker bygdegård som många lokalbor besöker regelbundet. I det stora röda trähuset med vita gavlar arrangerar Löttorps bygdegårdsförening evenemang året runt, men vem som helst får ha arrangemang i bygdegården. Det kan till exempel hållas loppisar, filmvisning, dans och teaterföreställningar i huset.

En bygdegård för alla

Bygdegården kan hyras av allmänheten och det är många som väljer att förlägga sina bröllopsfester, kalas, årsmöten och begravningskaffe där. Den stora salen kan rymma upp till 200 personer, men det finns även en liten sal som rymmer 50 personer. Det finns även en scen, ett kök samt en handikappanpassad entré. En aktivitet som arrangerades var när Borgholms storband Löttorps bygdegård. Det var ett mycket populärt arrangemang och lockade många människor till bygdegården. Varje år arrangerar Löttorps bygdegårdsförening en tävling som heter Byakampen. Den går av stapeln i april och där tävlar byborna med varandra i exempelvis frågesport.

En levande landsbygd

Löttorps bygdegårdsförenings mål är att främja deras hembygds levande kultur och utveckling. Det har varit tanken ända sedan bygdegården först invigdes, år 1936. Då träffades ungdomar där för att umgås och dansa med varandra, i ett samhälle där inte många andra samlingsplatser fanns att tillgå. Bygdegården har nu modern fjärrvärme, en ljudanläggning och en videoprojektor, men även om gården har moderniserats mycket sedan den byggdes fyller den fortfarande samma syfte, att vara en samlingsplats. Löttorps bygdegårdsförening har idag många medlemmar som arrangerar trevliga evenemang där Löttorpsborna kan samlas och umgås. Ibland kanske till och med en turist hittar dit, någon gång under sommaren åtminstone.

zenko