Kärrbo bygdegård

Kärrbo bygdegård tillhör Kärrbo bygdegårdsförening, och är belägen i Kärrbo socken i Västmanlands län. Alla som bor i Kärrbo är välkomna som medlemmar i föreningen, och ett av föreningens mål är att hälften av alla de som bor på orten ska vara medlemmar. Föreningen verkar för att bygden ska bevaras och vidareutvecklas, och anordnar bland annat aktiviteter då de boende i Kärrbo får möjlighet att umgås. Under 2014 har föreningen anordnat flera lyckade evenemang och aktiviteter. Bland annat arrangerades en Valborgsafton med trubadur och allsång, en loppis, den årligt återkommande Kärrbodagen i maj som bland annat bjöd på tjursläpp, ett traditionell midsommarfirande med allt som det innefattar (midsommarstång, dans, fika och lotter), en skördefest i september med utställare och hantverkare, en julmarknad, ett traditionellt luciafirande och julgröt efter julottan. Föreningen anordnar också mer regelbundna aktiviteter, som trivselkvällar sista torsdagen varje månad då man spelar sällskapsspel och fikar, och sommarcaféer under juli månad. Föreningens mål är att engagera så många som möjligt i dessa aktiviteter.

Föreningen vill också att hembygdsgården ska fungera som en samlingslokal för Kärrbobona, där de kan hålla studiecirklar, möten och fester. För detta ändamål kan man bland annat hyra hembygdsgårdens övervåning, som passar utmärkt som festlokal och som rymmer 120 personer. Priserna är förhållandevis låga för att ge så många som möjligt tillgång till lokalerna: att hyra övervåningen en hel helg, mellan fredag kväll och söndag natt, kostar 2200 kronor, och att bara hyra våningen en förmiddag, eftermiddag eller kväll kostar 500 kronor. I hyran ingår porslin och musikanläggning.kärrbo

Mindre föreningar som hembygdsföreningar kan ibland ha svårt att driva in årsavgiften från sina medlemmar. Om föreningen som Kärrbo hembygdsförening även hyr ut lokal eller har någon annan verksamhet som innefattar att skicka ut fakturor kan ett smidigt sätt att hålla koll på föreningens ekonomi vara factoring. På Fakturino.se kan föreningar och företag få hjälp med det.

Kärrbo bygdegårdsförening arbetar också i samarbete med andra organisationer som verkar i samma bygd. Ett annat av föreningens mål är därför att fortsätta och utveckla samarbetet med dessa organisationer. Föreningen är måna som att det ska finnas en god sammanhållning inte bara inom föreningen, utan inom hela Kärrbo socken.

zenko